Може призвести до геноциду: окупанти масово видають повістки кримським татарам

Російські окупанти почали масово роздавати повістки кримським татарам на анексованому півострові. Це може призвести до геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомляє правозахисна група "КримSOS".

"За попередніми оцінками, близько 90 % повісток у Криму отримали кримські татари. Водночас кримські татари становлять 13-15 % населення півострова. Такі масштаби мобілізації можуть призвести до прихованого геноциду кримськотатарського народу", – розповів аналітик правозахисної організації Євген Ярошенко.

Зазначається, що відповідно до норм міжнародного права, однією з форм геноциду є навмисне створення життєвих умов, які розраховані на повне або ж часткове знищення етнічної групи при наявності умислу знищити таку групу.

"Кримські татари є громадянами і корінним народом України, яких Росія може цілеспрямовано нищити, кинувши на війну проти власної держави", – додав Ярошенко.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію. Він сказав, що це потрібно для захисту Росії, її суверенітету і цілісності. До лав армії РФ планують призвати 300 тисяч резервістів.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський заявив, що Збройні сили України зможуть відчути на фронті результат "часткової мобілізації" росіян не раніше грудня цього року. При цьому навряд чи це якось вплине на ситуацію на полі бою в найближчій перспективі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER