G7 обіцяє Росії нові санкції через псевдореферендуми

Група G7 виступила у Нью-Йорку зі спільною заявою. Міністри рішуче засудили дії Кремля, зокрема, щодо проведення референдумів на окупованих територіях.

Про це повідомляє "Європейська правда":

"Будь-які референдуми в умовах присутності російських військових, залякування та примусових депортацій не можуть бути вільними й чесними. Будь-яка форма анексії території України буде грубим порушенням її суверенітету згідно з Хартією ООН", – йдеться у повідомленні.

G7 також обіцяє подальші точкові санкції і продовження економічного та політичного тиску на РФ. 

"Вони (міністри) засудили зумисні ескалаційні кроки Росії, включно з частковою мобілізацією резервістів та безвідповідальною ядерною риторикою. Росія має негайно припинити агресію, відвести війська та озброєння з України і поважати її суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів", – йдеться у тексті. РФ також закликають припинити "фільтрацію" і примусове вивезення українців з окупованих територій до РФ.

Нагадаємо, сьогодні, 23 вересня, російські окупанти розпочали проводити фіктивні референдуми на окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Мелітополя.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER