Українські військові ліквідували більш ніж 40 окупантів, знищили чотири танки та ЗРК “Бук” – ОК “Південь”

На півдіні України за минулу добу ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 280 вогневих завдань та ліквідували 41 загарбника, знищили чотири танки, ЗРК "Бук-М2/3", два безпілотники та 12 бронемашин.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

"Обстановка в нашій операційній зоні, на південнобузькому напрямку, залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Наша авіація нанесла 21 удар по ворогу з неба, а морські піхотинці знищили ворожий гелікоптер Мі-24 з землі в районі Костромки. При спробі ворога проводити повітряну розвідку, нашими пильними підрозділами виявлено і знищено 2 шпигуни типу "Орлан-10", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою убезпечення своїх підрозділів від авіаційних і ракетних ударів ворог розгорнув підрозділи протиповітряної оборони в Бериславському районі. Намагається здійснювати маневри силами та засобами, ущільнюючи оборону, посилюючи артилерійське прикриття.

"Але результати виконання близько 280 вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами свідчить про ураження двох командних пунктів безпосередньо в Херсоні, двох пунктів управління в Нововоскресенському й Дудчанах, складів боєприпасів в П’ятихатках та Херсоні, трьох районів скупчення озброєння, техніки і живої сили в Дудчанах і Новій Каховці, а також радіолокаційної станції "Зоопарк" у Крутому Яру", – повідомили в ОК "Південь".

Також при спробі загарбників реалізувати задум з переміщення з одного берега Дніпра на інший українські військові, як зазначається в повідомленні, «вогневим контролем зупинили намагання проїхати Каховської дамбою та відплисти баржею з Херсона».

За даними ОК "Південь", у результаті підтверджені втрати рф у кількості 41 військового, 4 танків, 12 одиниць авто-бронетехніки та зенітно-ракетного комплексу "Бук-М2/3".

У Чорному морі ворог продовжує тримати напоготові до ракетної атаки по Україні корабельне угруповання у складі 3 надводних кораблів із 24-ма "Калібрами" – без змін складу, завдань та загроз.

Нагадаємо, 21 вересня на півдні ЗСУ вдалось знищити 16 російських військових, два безпілотники та чотири одиниці бронетехніки ворога.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER