Путінська “часткова мобілізація” не вплине на хід війни найближчим часом – ISW

Так звана "чатскова мобілізація", що була оголошена президентом Росії Володимиром Путіним 21 вересня, не матиме суттєвого впливу на хід війни в Україні у найближчі місяці.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 

"Оголошення Путіна про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими Росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці", – кажуть аналітики.

В ISW пояснили, що наказ диктатора мобілізувати частину "підготовленого" резерву РФ, тобто осіб, які пройшли строкову службу, протягом місяців не створить значної бойової сили агресора.

"Цього може бути достатньо лише для того, аби у 2023 році підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати, хоча навіть це ще не ясно", – зауважили фахівці.

Таким чином, в Інституті вивчення війна зробили дійшли висновку, що часткова мобілізація у Росії не зможе перешкодити можливості України звільнити від окупантів більшу частину своїх територій до зими.

Нагадаємо, в МВС України заявили, що часткова мобілізація росіян поповнить лави армії РФ орієнтовно на 40-50 тисяч військовослужбовців.

ISW

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER