Окупанти посилюють примусову російську паспортизацію на Херсонщині – голова ОВА

На окупованій частині Херсонської області посилився процес примусової російської паспортизації, повідомив проєкту «Новини Приазовʼя» начальник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

«На окупованих територіях наростає процес примусової паспортизації. Іншими словами, окупанти створюють такі умови, щоб іншої альтернативи, ніж піти і отримати паспорт РФ, не залишилося. Більшість людей – понад половина жителів області, а це понад півмільйона українців – вже виїхали. Переважна більшість тих, хто залишився в окупації – тримаються та не йдуть на поводу в окупантів. Є і зрадники, але їх небагато», – сказав він.

На думку Янушевича, цей процес активізувався через прискорення проведення окупантами так званого референдуму. Найоптимальніше з того, що можуть зробити херсонці – це виїхати, вважає він.

Нагадаємо, фіктивні референдуми не змінять позицію Європи щодо України.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER