“Українців, які отримали паспорт РФ, Путін хоче відправити на війну”: Кім прокоментував часткову мобілізацію в Росії

На фоні заяви Путіна про часткову мобілізацію в Росії, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім припускає, що Кремль хоче відправити на війну українців з окупованих територій, які отримали російський паспорт.

Про це Віталій Кім заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, Путін через референдум на окупованих територіях намагається відправити на війну українців, які отримають російський паспорт. 

Вони [окупанти] шантажують і примушують українців брати російський паспорт. Але людина, яка бере російський паспорт, за законом автоматично стає військовозобов'язаним, якщо йому 30 років", – відмітив Кім. 

На думку Віталія Кіма, такі дії Кремля пов'язані з успіхами українських захисників по всій лінії фронту. 

На зараз ініціатива, як сказав Президент Володимир Зеленський, за Україною. Це безперечно так. І тому росіяни істерично шукають шляхи, як щось змінити", – додав Кім.

Крім цього голова ОВА припускає, що частковою мобілізацією Путін намагається усунути незгодний з ним електорат.

Путін кидає на війну росіян до 35 років. А підтримка у нього у людей від 50 років. Він [Путін], щоб продовжувати бути при владі, кидає молодих хлопців на війну.", – поділився Віталій Кім.

Очільник Миколаївської ОВА розповів і про зростаючу кількість людей, яка повертається у місто, а також про гуманітарну ситуацію. За його словами, місцева влада організовує видачі гумдопомоги жителям Миколаєва, які через військову агресію втратили робочі місця чи постраждали.

Гуманітарна ситуація стабільна. У нас є запаси, вони поповнюються… Люди отримують [гуманітарну допомогу] на постійній основі і ця кількість збільшується. Але при цьому працюють ринки, магазини. Основна проблема – немає грошей. Були б гроші і робота – люди купували б це", – підкреслив глава ОВА.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що до лав армії РФ планують призвати 300 тисяч росіян-резервістів.

 

 

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER