З початку війни до РФ незаконно вивезли більш ніж дві тисячі українських дітей – Верещук

З 24 лютого російські загарбники вивезли на територію РФ щонайменше 2,1 тисячі українських дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це в ефірі "Суспільного" повідомила віцепрем'єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Те, що нам відомо з джерел розвідувальних, ми говоримо про 2 161 дитину. Це те, що нам відомо станом на 1 вересня. Це діти, позбавлені батьківського піклування, ми називаємо їх "статусні діти". Скільки батьківських дітей, дуже важко сказати. З них, до речі, 55 ми вже повернули", – сказала вона.

За словами віцепрем’єрки, зараз завдання знайти вивезених дітей і вимагати їхнього повернення.

Вона уточнила, що  влада перевіряє всю інформацію і факти щодо викрадених дітей і невідкладно звертається до Російської Федерації, яка вчинила злочин.

Верещук додала, що Росія намагається оформити на частину українських дітей опікунство, але такі дії є неприйнятними.

"Ми не дозволяли як держава усиновлювати і в якійсь формі забезпечувати проживання наших дітей на території держави-агресора. Ми вимагаємо повернути наших дітей, звертаємося до міжнародної спільноти з вимогою зробити все, щоб Росія заплатила, тобто посилити санкції, за те, що сьогодні наші діти незаконно перебувають на території Російської Федерації", – підсумувала Верещук.

В Організації обʼєднаних націй розповіли, скільки українців незаконно депортували окупанти від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Йдеться вже понад 2,5 млн українців.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER