В ООН розповіли, скільки українців незаконно вивезли росіяни

В Організації обʼєднаних націй розповіли, скільки українців незаконно депортували окупанти від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Йдеться вже понад 2,5 млн українців.

Про це на засіданні Радбезу ООН заявила заступниця генерального секретаря Організації з політичних питань Розмарі Ді Карло.

"Зафіксовано близько 12 випадків, де члени російської армії наказали цивільному населенню Маріуполя покинути свої домівки або прихистки і перевезли їх або на підконтрольну Росії територію України, або на свою територію. Коли вони опинилися на території РФ, багато українців вирішили рухатись далі – їхати у треті країни або повертатись в Україну. Однак ті з них, хто захотів повернутися в Україну, не отримали фінансових ресурсів або іншої підтримки для того, щоб це здійснити", – сказала вона.

За словами Розмарі Ді Карло, Росія усіляко перешкоджає поверненню заручників в Україну.

Нагадаємо, місія ООН вже найближчими днями прибуде в Оленівку, щоб отримати необхідні факти для розслідування теракту, під час якого росіяни вбили більше 50 український військовополонених.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER