Серйозний удар по режиму Путіна: в ГУР пояснили, чому для України вигідна загальна мобілізація в РФ

Оголошення загальної мобілізації в Росіх буде значним ударом по режиму Путіна. Згідно з опитуванням, війну підтримують переважно росіяни старше 50 років, молодь йти воювати не хоче.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю Kyiv Post.

"Оголошення загальної мобілізації – це буде значний удар по режиму Путіна, тому що означатиме визнання, що росія не змогла виконати всі поставленні завдання, що так звана "спеціальна операція" Путіна не досягла результату і те, що йде реальна війна. Крім того, оголосити загальну мобілізацію – це значить оголосити війну Україні та визнати те, що Росія є країною-агресором. На сьогодні ми почали збирати інформацію – дуже підвищилася така мобілізаційна інформаційна риторика у Російській Федерації", – сказав Скібіцький.

Він зауважив, що лідер КПРФ Зюганов й інші російські політичні діячі почали заявляти про необхідність оголошення війни та мобілізації, аргументуючи це тим, що йдеться про війну не просто з Україною, а з НАТО і США.

Водночас на думку Скібіцького, оголошення загальної мобілізації тільки буде на руку Україні, тому що протестні настрої в Росії слабкі, але молодь йти воювати не хоче.

"Ми провели аналіз російського соціуму і бачимо, що в основному підтримують війну режиму путіна люди, яким за 50 років, що не підуть воювати. Піде воювати молодь – 20-30 років. Через те саме оголошення загальної мобілізації буде індикатором, який покаже наскільки російський народ готовий до продовження цієї кровопролитної війни", – відзначив Скібіцький.

Також він нагадав, що питання мобілізації обговорюється керівництвом Російської Федерації з самого початку війни. Після втрат особливо у Київській, Чернігівській областях і на півдні України, вони почали застосовувати різні підходи для того, щоб поповнювати свої ресурси і компенсувати втрати. Було сформовано так звані добровольчі батальйони, батальйони з резервістів, залучено ті ж самі приватні військові компанії, потім пішло формування третього армійського корпусу – створення нових об’єднань збройних сил Російської Федерації. Пізніше з’явився указ президента Путіна стосовно збільшення чисельності збройних сил до 137 тис. військовослужбовців – це все спрямовано на те, щоб поповнювати ресурси та продовжувати подальші активні бойові дії.

Нагадаємо, російські окупанти провалили мобілізацію на території тимчасово захопленної Луганської області.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER