У Генічеському районі Херсонщини зникла місцева колаборантка

У селі Плавське (Генічний район) місцеві жителі вже тривалий час не бачать «старосту» населеного пункту Інну Бугонько, призначену на цю «посаду» російськими окупантами, пише сайт "Херсонські новини".

Про Інну Бугонько відомо також, що окрім «керівництва» селом вона ще працювала у місцевій школі, де викладала хімію та біологію. Жителі Плавського розповідають, що їхня односельчанка активно допомагала російським окупантам розміщуватися в будівлі дитячого садка. Колаборантка протягом кількох днів не з'являється у навчальному закладі, не бачили й у сільській раді. За однією з версій, жінка, злякавшись, що їй доведеться відповідати за співпрацю із загарбниками, могла втекти через територію Криму до однієї з європейських країн.

Тим часом, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань розповів, що всі дані про колаборантів у регіоні вносяться до спеціального реєстру, і на кожного чекає покарання. Він закликав їх покаятися та написати явку з повинною.

Нагадаємо, у Херсонській області виявили двох нових колаборантів.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER