У загиблих є ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв’язаними руками та слідами катувань – Синєгубов про ексгумацію в Ізюмі

На Харківщині триває ексгумація тіл загиблих з місця масового поховання в Ізюмі. Вже ексгумовано 146 тіл, переважна більшість з яких – це цивільні особи. Серед них – двоє дітей.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов:

"У частини загиблих є ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв'язаними руками та слідами катувань. У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення. Усі тіла направляються на судово-медичну експертизу для остаточного з'ясування причин смерті".

Синєгубов подякував за посилену роботу поліцейським, працівникам прокуратури, службовцям ДСНС, фахівцям СБУ, судмедекспертам, лікарям та усім, хто задіяний в проведенні цієї ексгумації.

"Окремо дякую представникам національних та міжнародних засобів масової інформації. Про жахливі злочини російських окупантів на Харківщині має знати увесь світ. А зібрані нами докази обов'язково будуть використані в міжнародних судах, щоб покарати військових злочинців", – сказав голова ОВА.

Нагадаємо, в деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли поховання близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. Ймовірно, що загиблі військові були полоненими. Правоохоронці вважають, що їх спочатку катували, а потім стратили.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що у деокупованому місті Ізюм Харківської області на місці масових поховань виявили 450 могил.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER