Почала діяти заборона на вʼїзд росіян за шенгенськими візами у 4 країни

Сьогодні, 19 вересня, починає діяти заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі росіян із шенгенськими візами.

Про це пише "Європейська правда".

"Росіяни не зможуть потрапити на територію зазначених держав незалежно від того, якою країною видана шенгенська віза. Заборона поширюється на громадян Росії з чинними шенгенськими візами і мета поїздки яких туризм, бізнес, участь у спортивних заходах і транзит", – йдеться у повідомленні.

Водночас в'їхати можуть представники дипломатичного корпусу, а також ті росіяни, які мають родичів у країні, в яку хочуть потрапити.

"В Естонії залишається можливість в учнів, які мають короткострокову навчальну візу, та у власників робочої візи. Стосовно останньої важливо, щоб робота була зареєстрована.Також залишається можливість в'їхати з гуманітарних міркувань. Наприклад, на похорон, для лікування тяжкого захворювання тощо", – пояснюють.

Додамо, через Литву росіяни, як і раніше, зможуть їздити до Калінінградської області і назад транзитними поїздами.

Нагадаємо, Литва, Латвія, Естонія та Польща вирішили запровадити обмеження російських туристів.  Йдеться про росіян, які користуються шенгенськими туристичними візами

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER