У Харківській області після деокупації зафіксовано понад 240 воєнних злочинів окупантів – Поліція

У звільнених від російських окупантів населенних пунктах Харківщини правоохоронці вже зареєстрували 241 воєнний злочин російських військових. 

Про це повідомляє поліція Харківської області.

"Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 241 воєнний злочин", – йдеться у повідомленні.

За добу поліція Харківщини відреагувала на 1639 повідомлень від громадян, які надійшли на спецлінію 102.

На блокпостах правоохоронці разом з військовими перевірили 2438 транспортних засобів.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 9 осіб.

Поліцейські виявили три факти незаконного обігу наркотиків і затримали осіб, у яких вилучили наркотичні речовини.

Відновили роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітники поліції забезпечують публічну безпеку і порядок на шести напрямках: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому та Вовчанському.

Тривають роботи з обстеження і розмінування населених пунктів. Працівники вибухотехнічної служби обстежили загалом майже 285,5 гектарів, вилучили 6462 вибухонебезпечних предметів, знищили – 86.

Нагадаємо, в деокупованому Ізюмі Харківської області знайшли поховання близько 20 військовослужбовців із зв'язаними позаду руками. Ймовірно, що загиблі військові були полоненими. Правоохоронці вважають, що їх спочатку катували, а потім стратили.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що у деокупованому місті Ізюм Харківської області на місці масових поховань виявили 450 могил.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER