В ООН планують направити місію до Ізюму для перевірки інформації про місця масових поховань

У п'ятницю, 16 вересня, в Офісі Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що планують направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил.

Про це повідомляє видання Barrons.

"Наші колеги в Україні стежать за ситуацією і мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюма для встановлення обставин смерті цих осіб", – повідомила прессекретар Офісу Елізабет Тросселл.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, коментуючи масові поховання в районі Ізюма, звинуватив російські війська у масових вбивствах людей. Тросселл назвала ці повідомлення "шокуючими", додавши, що команда ООН намагатиметься з'ясувати, були загиблі цивільними чи військовими, а також дізнатися причину усіх смертей.

"Важливо, щоб були встановлені обставини загибелі людей, які можуть перебувати в цих братських могилах", – сказала вона.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що у деокупованому місті Ізюм Харківської області на місці масових поховань виявили 450 могил.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER