НАБУ та САП оголосили в розшук колишнього народного депутата Деркача

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомило про підозру в державній зраді та незаконному збагаченні й оголосили в розшук колишнього депутата Андрія Деркача.

Про це повідомляється на офіційному сайті НАБУ.

"НАБУ і САП повідомили народному депутату України III—IX скликань про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Дії особи кваліфікували за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Оскільки нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно та оголосили нардепа в розшук", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, народний депутат за 2019-2022 роки отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України.

"Гроші він відпрацьовував шляхом скоєння різних дій, у тому числі й у публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО", – зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, в липні СБУ арештувало керівника охорони нардепа Деркача, який допомагав окупантам планувати штурм Києва 

На думку контррозвідників, народний депутат Андрій Деркач входив до агентурної мережі агентів ГУР Генштабу РФ. Нардеп, зокрема, курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

За показами арештованого помічника Деркача, останній був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв.

 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER