На полігонах у Великій Британії пройшли підготовку майже п’ять тисяч військових ЗСУ – Генштаб

Майже п'ять тисяч військовослужбовців Збройних сил України успішно завершили підготовку на полігонах у Великій Британії. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“На даний час за участі інструкторів з Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, України та, власне, Сполученого Королівства навчання успішно завершили майже 5 тисяч наших військовослужбовців. Вони отримали базові знання, уміння й навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зауважили, що у Британії триває загальновійськова підготовка українських військовослужбовців. Програма, яку започаткував британський уряд, отримала назву "операція INTERFLEX".

Як зазначається, найближчим часом планується розширення операції, зокрема започаткування курсу з підготовки молодших командирів військових частин та підрозділів ЗСУ.

“Операція INTERFLEX" є одним із яскравих прикладів міжнародної підтримки нашої держави та переконливим свідченням, що Україна не сама в боротьбі з російською агресією”, – наголосили в Генштабі ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що близько 10 тисяч українських воїнів пройдуть навчання в Великій Британії. Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER