Включно з високотехнологічними засобами: Японія готує нову допомогу для України

Влада Японії готує новий пакет допомоги для Україні, до якого мають увійти необхідні високотехнологічні засоби.

Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський в інтерв’ю "Радіо НВ".

"Що стосується України, то політика (Японії – ред.) продовжується, допомога нам не припиняється, готується нова порція цієї допомоги. Єдине що – це не зброя, але це те, що буде нам необхідно, щоб продовжувати цю фантастичну контроперацію і щоб зустріти зиму", – сказав посол.

У відповідь на запитання, чи йдеться про такі високотехнологічні засоби, як БПЛА, Корсунський зазначив, що "безпілотники вже давно поїхали в Україну, і це вже працює".

"Поки що я утримаюсь від назви певних пристроїв, які ми просимо. Але у нас є дуже чіткий терміновий запит від Міністерства оборони. Сьогодні я мав зустріч з головою ради директорів Hitachi. Ця компанія виробляє декілька видів продукції, які дуже нам потрібні для цивільних і для інших операцій, і ми говорили про це", – повідомив посол.

Він додав, що мав також зустріч з міністром оборони Японії і передав список потреб українського оборонного відомства японській стороні.

"Ми маємо чітке розуміння того, що вони дуже уважно його вивчають і розуміють всю терміновість необхідності постачання цих речей. Там є електроніка та інші засоби, які будуть нам дуже потрібні в перспективі. Я дуже сподіваюсь, що це станеться, і найближчим часом, ще до зими, ми зможемо це відправити в Україну і використовувати за призначенням", – резюмував дипломат.

Раніше повідомлялося, що Японія надасть Україні ще близько десятка безпілотників з камерами спостереження. Токіо також передасть Києву кілька фургонів для перевезення особового складу і продовольства.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER