У Миколаївській області викрили ще двох зрадників, які допомагали ворогу

Двох агентів російських спецслужб затримали напередодні у Миколаївській області. Один із затриманих збирав і передавав росіянам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону.

Про це розповіли в СБУ:

"Окремо він "полював" на установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які є пріоритетною ціллю для ворога. Задокументовано, що цей агент передавав окупантам координати об’єктів критичної інфраструктури та коригував удари по Варварівському мосту у Миколаєві".

Інший затриманий – також мешканець обласного центру. Кажуть, що він "працював" на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів і прихильників проросійських Телеграм-чатів.

"Окрім цього, зловмисник поширював матеріали, в яких виправдовується чи заперечується збройна агресія рф проти України. У ході обшуків, проведених за місцями проживання ворожих агентів, кіберфахівці СБУ виявили та вилучили електронні засоби, які використовувалися для організації закритих каналів зв’язку, анонімізації користувачів та передачі розвідданих" – розповіли в СБУ.

Першому зраднику вже повідомили про підозру. До суду скеровано клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, СБУ викрила російських агентів, які розвідувала у Донецькій та Кіровоградській областях місця дислокації українських військових. Зрадниками виявились місцеві жителі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER