На кордоні Вірменії та Азербайджану відбувся бій

На кордоні Вірменії та Азербайджану почались бойові дії. Внаслідок бою є загиблі зі сторони Вірменії та пошкодження військової інфраструктури.

Про загострення конфлікту повідомили у міністерствах оборони Вірменії та Азербайджану, пише Українська Правда.

"У ніч на 12 вересня підрозділи збройних сил Вірменії здійснили масштабні диверсії на напрямках Дашкасан, Кельбаджар і Лачин азербайджано-вірменського державного кордону.Диверсійні групи збройних сил Вірменії мінували райони та шляхи постачання між позиціями підрозділів азербайджанської армії на різних напрямках, використовуючи гірський рельєф місцевості та наявні ущелини в темний час доби" – йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану

Внаслідок невідкладних заходів, вжитих нашими підрозділами з метою негайного запобігання цим діям, відбувся бій.

"Деякі позиції, укриття та опорні пункти азербайджанської армії на території Дашкасанського, Кельбаджарського та Лачинського районів підрозділами збройних сил Вірменії, розташованими в напрямку населених пунктів Басаркечер, Істісу, Гаракільса та Горус, були обстріляні з різних видів зброї, в т.ч. міномети. Як наслідок – втрати серед особового складу, пошкодження військової інфраструктури", – повідомляють азербайджайнці.

Згодом прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Співрозмовники домовилися про "оперативний зв'язок". Також Вірменія звернулась до Організації Договору про колективну безпеку. 

Натомість Азербайджан звинуватив Вірменію в ескалацію конфлікту.

Додамо, конфлікт за Нагірний Карабах триває між азербайджанцями та вірменами від 1988 року.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER