Вбивці мирних миколаївців: які російські військові могли наказати вдарити по зупинці у Корабельному районі

Командири 439 бригади РФ, чиї військові вбили вісьмох мирних миколаївців під час удару по зупинці у Корабельному районі, керували обстрілами української території ще з 2014 року.

Про це йдеться в розслідуванні Центру «Остання зупинка: що відомо про російську бригаду, яка вбила вісьмох миколаївців». 

Комбригом 439 гвардійської реактивної артилерійської бригади (реабр) до 2018 року був полковник Семен Дегтярьов. Згодом його призначили начальником ракетних військ та артилерії штабу 49-ї загальновійськової армії, до якої і входить підрозділ цих артилеристів. Саме 49-а армія захоплювала українські території на херсонсько-миколаївському напрямку, а її ракетники та артилеристи – обстрілюють міста і села.

Дегтярьов неодноразово брав участь у боях в Чечні, Сирії, Нагірному Карабасі. У 2015 році він отримував нагороду, вже будучи на посаді командира 439 реабр. В цей час, починаючи з 2014 року, військові цієї бригади залучалися до масованих артилерійських обстрілів України.

Тоді ж керівні посади командирів дивізіонів 439-ї бригади займали Олександр Джевело та В‘ячеслав Ілларіонов.

Участь у кривавому вторгненні РФ в Україну ще одного командира ракетного дивізіону “Торнадо-С” 439-ї бригади, майора Дмитра Абакумова підтверджена. В кінці лютого 2022 року він керував обстрілами сходу. Відзначимо, що в східних регіонах цивільні неодноразово ставали жертвами обстрілів із РСЗВ «Смерч» та удосконалених «Торнадо-С». Снаряди цих систем руйнували будинки в Авдіївці, Покровську та Харкові.

Зазначимо, що вищезгадана бригада раніше брала участь у чеченських та сирійській війнах, контртерористичній операції в Дагестані та вторгненні РФ в Грузію.

Нагадаємо, 29 липня росіяни здійснили удар по зупинці у Миколаєві і парковці приватного транспорту. Окупанти обстріляли місце, де знаходилося багато цивільних, касетними снарядами. Жодних військових об’єктів поряд із місцем обстрілу немає.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER