На півдні росіяни намагаються вести переговори з ЗСУ про здачу зброї – Гуменюк

На південному напрямку російські загарбники ведуть переговори з українськими військами про здачу зброї.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в коментарі 24 каналу.

"Намагаються вести переговори про умови того, як вони складуть зброю і перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права", – заявила Гуменюк.

За її словами, російські офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції будь-яким способом, який до того часу буде доступний окупантам. 

Так, війска РФ можуть повернутися назад до своїх або скласти зброю і "вийти з бойової гри", оскільки вони досі сприймають це як "спецоперацію".

"Є вже такі певні розхитування і деморалізація, настільки глибокі, що навіть командування усвідомлюють, що їм далі рухатися нікуди",- підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, на південному напрямку Збройні сили України за минулу добу 11 вересня ліквідували 40 окупантів, 4 танки, 3 гаубиці та склад боєприпасів у Новій Каховці.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER