Кібератаки на Україну росіяни почали за кілька місяців до вторгнення

росія почала здійснювати масштабні кібератаки на Україну за пів року до повномасштабного військового вторгнення 24 лютого.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія":

"Кібервійна розпочалась задовго до повномасштабного вторгнення. Вона почалась по факту десь за пів року".

Федоров наголосив, що це були багатовекторні атаки, метою яких було нанести максимальну шкоду українській інфраструктурі і виявити, як працюють інформаційні системи в Україні та як вони захищені.

"Десь ще у жовтні-листопаді почались найпотужніші атаки, з якими ми вчились працювати та від яких ми будували систему захисту", – сказав міністр.

Водночас він зазначив, що Україні вдалось захиститись від цих та подальших кібератак завдяки створенню спеціальної команди при Держспецзв'язку, яка відпрацьовувала різні сценарії атак та захисту від них.

Нагадаємо, Збройні Сили України отримали перші 20 ударних дронів Warmate, на які українці надсилали пожертви через monobank.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER