Італійського журналіста, який намагався потрапити в окупований Херсон, імовірно поранили російські військові – ОВА

В Миколаївській військовій адміністрації назвали інформацію російських пропагандистів щодо нібито причетності ЗСУ та українських спецслужб до поранення італійського журналіста Маттіа Сорбі такою, що не відповідає дійсності.

Про це повідомили в Facebook Миколаївської ОВА.

Там провели службове розслідування і встановили, що Маттіа Сорбі з водієм на автомобілі намагалися потрапити до тимчасово окупованого Херсону в об’їзд існуючих пунктів перетину через «червону» зону де йдуть актвні бойві дії. З матеріалів, які почали розповсюджувати пропагандисти РФ стало відомо, що по дорозі внвслідок вибуху міни Маттіа Сорбі отримав поранення, а водій авто загинув.

«Незважаючи на поширену версію російських медіа про начебто підрив автівки, на опублікованих відео можна побачити пошкодження автомобіля, що більш характерні для обстрілу, ніж підриву автомобіля на протитанковій міні.Тому, можемо припускати, що при в’їзді у «червону зону», автівку обстріляли російські окупаційні війська, а коли зрозуміли, що це машина італійського журналіста – вирішили звинуватити українську сторону», – йдеться в повідомленні Миколаївської ОВА.

В ОВА вкотре звертають увагу представників ЗМІ та фіксерів, що для роботи в Миколаївській області необхідно пройти акредитацію та дотримуватись правил безпеки.

Як ми писали раніше, одіозний італійський журналіст Маттіа Сорбі, який раніше працював на телеканал міністерства оборони РФ “Звезда”, отримав поранення на тимчасово захопленій території Херсонської області.

 

 

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER