СБУ викрила зрадницю на ракетно-космічному підприємстві у Дніпрі

СБУ затримала у Дніпрі жинку, яка працювала на стратегічному підприємстві та передавала ворогу інформацію про новітні розробки у воєнній сфері.

Контррозвідники Служби безпеки України затримали 62-річну спіробітницю підприємства ракетно-космічної галузі у Дніпрі за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Крім того, жінка коригувала ракетні обстріли Дніпра та інформувала ворога про позиції ЗСУ у місті.

Слідством встановлено, що зрадниця пішла на співпрацю з РФ через свої проросійські погляди. Жінка чекала приходу «русского міра» на Дніпропетровщину і всіляко демонструвала свою проросійську позицію у соцмережах.

«Задокументовано, що вона передавала інформацію про військові оборонні розробки ворожим спецслужбам із червня 2022 року. І це при тому, що її чоловік і син також працюють на вказаному підприємстві та задіяні у розробці й модернізації військового озброєння і ракетної техніки. Її контактною особою був кадровий співробітник фсб рф, який використав проросійські погляди шпигунки для її вербування», – йдеться в повідомленні.

В квартирі жінки провели обшук, в ході якого співробітники СБУ вилучили засоби комунікацій та комп‘ютерну техніку з доказами злочину. За фактом лержзради розпочато кримінальне провадження. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як ми повідомляли раніше, депутату Херсонської міської ради Ігорю Семенчеву-старшому Подільська окружна прокуратура міста Києва оголосила про підозру в колабораційній діяльності.

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER