Депутат Херсонської міської ради підозрюється у колабораціонізмі

Депутату Херсонської міської ради Ігорю Семенчеву-старшому Подільська окружна прокуратура міста Києва оголосила про підозру в колабораційній діяльності.Зраднику загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади строком на 15 років та конфіскацією майна.

Як повідомляють у пресслужбі Офісу Генерального прокурора, щодо Семенчева порушено кримінальне провадження за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України «Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території».

Як встановило слідство, у червні 2022 року в умовах воєнного стану депутат перейшов на бік ворога й добровільно погодився обійняти посаду в самопроголошеній окупаційній «владі» області. Так, Ігоря Семенчева-старшого призначили «заступником голови військово-цивільної адміністрації» міста Херсон, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше в поле зору правоохоронців вже потрапив син депутата-зрадника Ігор Семенчев-молодший. За роботу на ворога йому загрожує до 12 років ув'язнення. Це якщо не брати до уваги попередні кримінальні провадження щодо нього у корупційних питаннях.

Нагадаємо, заступниками "глави" окупаційної адміністрації Херсонщини стали місцеві зрадники та чеченський чиновник.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER