Контрнаступ ЗСУ: окупанти просять допомоги у Червоного Хреста та тікають

Внаслідок контрнаступу Сил оборони України на кількох напрямках російські війська шукають можливості безпечного виходу із зони бойових дій.

Про це повідомили в Телеграм-каналі Головного управління розвідки МО Украіни.

Інтенсивні атаки ЗСУ змушують окупантів просити допомоги в Червоного Хреста та тікати на вкрадених велосипедах.

«Окупанти намагалися чинити спротив наступу на Харківському напрямку, обстрілюючи позиції ЗС України з танків та важкої вогнеметної системи «Сонцепьок». Втім зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли назад. Скаржаться на потужний наступ ЗС України, відсутність боєкомплекту та техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери», – йдеться в повідомленні.

Крім того в ГУР розповіли, що припинив існування 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк РФ у зв'язку з загибеллю або пораненням всіх військовослужбовців. Значна частина з тих, хто вижив, перебувають у вкрай важкому стані.

Нагадаємо, шо в останні кілька днів ЗСУ звільнили від окупантів понад 1 000 квадратних километрів української території.
 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER