Україна хоче отримати від РФ щонайменьше 300 мільярдів доларів компенсацій – Малюська

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Україна вимагатиме від РФ репараціїї за всі збитки спричинені повномасштабним вторгненням. Наразі ця сума становить щонайменьше 300 мільярдів доларів.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська виданням медіагрупи Funke, – передає DW.

За словами міністра, Україна створюватиме міжнародний механізм відшкодування збитків спільно з ООН, від якої буде вимагати ухвалення відповідної резолюції.

"Ми хочемо отримати компенсацію за всі збитки, які Росія завдала Україні своєю агресивною війною", – зазначив Малюська.

Він наголосов, що втрати України від російського вторгнення оцінюються набагато більше ніж 300 мільярдів, але названа сума відповідає розміру заморожених активів Банку Росії у країнах G7.

Раніше українські посадовці неоднарозово вимагали доступу до цих коштів, а також до закордонних активів російських державних підприємств та конфіскованого майна російських олігархів.

Як ми повідомляли, Україна має план на випадок відмови Росії платити репарації за завдані внаслідок війни збитки. У такому разі заарештують та реалізують усе російське майно.

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER