Військовозобовʼязані українки можуть вільно перетинати кордон, – Держприкордонслужба

Українські жінки можуть вільно виїжджати за кордон. Обмежень немає навіть для військовозобовʼязаних. 

Про це пише Українська Правда із посиланням на коментар речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка:

"Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік. Навіть називалися конкретні дати, зокрема, 1 жовтня. Відзначу, що це лише чутки і припущення. В даному випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни і зараз не розглядалося і не піднімалося питання обмеження у виїзді жінок".

Він додав, що обмеження на виїзд у зв’язку з воєнним станом залишаються практично такими ж як і були до цього. Вони стосуються чоловіків українців у віці 18-60, за винятком окремих визначених категорій.

Останні зміни стосуються лише надання можливості виїзду моряків. Така нова категорія була визначена урядом і рішення набуло чинності 6 вересня.

Нагадаємо, обовʼязковий військовий облік для жінок певних професій не запрацює 1 жовтня. Міністерство оборони підготувало наказ, яким відтермінувало строки на рік. Документ уже підписав міністр оборони Олексій Резніков.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER