Верещук просить людей, що мешкають поблизу ЗАЕС, евакуюватись

Мешканців прилеглих територій до Запорізької АЕС просять виїхати. Перебувати і надалі на цій частині тимчасово окупованої України може бути небезпечно.

Про це заявила міністерка з питань реінтеграції населення Ірина Верещук.

"Запорізька АЕС. Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства.  Росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції. В заручниках і мешканці тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей", – сказала вона.

За словами Верещук, Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з ТОТ, прилеглих до атомної електростанції. Проте відповіді від росіян не отримало.

"Звертаюся до мешканців тимчасово непідконтрольних Уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС: евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо. Звертайтеся на гарячі лінії Мінреінтеграції", – наполягла Ірина Верещук.

Звертатись можна за такими номерами: 

1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв'язку).

Нагадаємо, Міжнародне агентство з атомної енергії закликає захистити Запорізьку АЕС. Для цього пропонують створити тут зону ядерної безпеки та захисту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER