Шольц розповів, чому Німеччина відмовилася надати Україні сучасні танки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що його країна достатньо допомагає Україні озброєнням, а рішення передавати ту чи іншу техніку, за його словами, відбувається в координації із союзниками.

Про це Шольц розповів в інтервью виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Німеччина місяцями постачає важке озброєння Україні – приміром, зенітні самохідні установки Gepard, реактивні системи залпового вогню, Panzerhaubitze 2000. Як канцлер, я порвав із багаторічною традицією, яка унеможливлювала такі поставки", – сказав канцлер.

На питання, чому Німеччина не передає Україні бойову авіацію чи танки, Шольц згадав позицію президента США Джо Байдена, "і така ж позиція решти партнерів у "Групі семи".

"Я від самого початку казав: ми не будемо діяти самі й тісно координуватимемо наші дії із союзниками. Ситуація змінюється. Я також узгоджував із Байденом постачання Україні реактивних систем залпового вогню", – сказав Шольц.

За його словами, Німеччина може робити акцент на протиповітряній обороні та артилерії.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що канцлер Німеччини відхилив прохання українського прем’єра Дениса Шмигаля про постачання найсучасніших танків Leopard 2.

Нагадаємо, Німеччина вирішила передати Україні шістнадцять танків для наведення мостів.

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER