З Херсонської області до Москви примусово вивозять дітей, позбавлених батьківського піклування

У Херсонській області зафіксована примусова депортація до Москви дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

«В області зафіксована примусова депортація до Москви дітей, позбавлених батьківського піклування», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у поліції, у колабораційній діяльності викрито лікарку-педіатра, яку окупаційна влада призначила виконуючою обов’язки керівника «державної бюджетної установи охорони здоров’я». Колаборантка співпрацює з країною-агресором, заклад відвідують депутати держдуми РФ.

Поліції відомо, що за сприяння місцевих колаборантів із вказаного закладу планується примусова депортація до Москви чотирьох вихованців віком від 11 місяців до 2-х років нібито для проходження курсу лікування. При цьому двох дітей невстановлені люди уже вивезли в невідомому напрямку.

За минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями РФ та їх поплічниками на території Херсонщини.

Нагадаємо, у Донецьку окупанти примусово виписують з лікарень хворих призовного віку.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER