Контрнаступ ЗСУ розвивається на півдні та сході – ISW зробив прогноз розвитку боїв

Контрнаступ ЗСУ  помітно розвивається на півдні та сході, аналітики  Інституту вивчення війни (ISW) зробили прогноз розвитку боїв та опублікували актуальні карти.

За даними свіжого звіту  ISW, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

"Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян логістики, знищити їхні командні пункти та контроль і послабити моральний дух", – вважають фахівці.

За прогнозами ISW, росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій і, звісно, здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та наступаючі українські війська.

Військові аналітики вважають, що українські сили досягли значного прогресу, це починає викликати більш реалістичні коментарі з боку російських блогерів, які донині "прислухалися до оптимістичної риторики Кремля".

Нагадаємо: над Високопіллям на Херсонщині підняли український прапор

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER