НАБУ знайшло в нардепа Деркача “шпигунську” ручку з відеокамерою

Національне антикорупційне бюро провело обшук у квартирі та приймальні народного депутата Андрія Деркача. Детективи знайшли вдома у депутата «шпигунську» чорнильну ручку з прихованим мікрофоном і відеокамерою.

Про це йдеться в ухвалах Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 23 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Повідомляється, що детективи вилучили у квартирі політика електронний пристрій, схожий на чорнильну ручку, який має прихований мікрофон і відеокамеру, в комплекті із компакт-диском, кабелем та зарядним пристроєм. А також: три мобільні телефони iPhone; копію листа Прикордонного управління по Брянській області Федеральної служби безпеки Російської Федерації від 16.09.2020 щодо Деркача на 1 аркуші.

Вилучені телефони мають систему логічного захисту у виді паролів, що унеможливлює доступ до інформації, яка міститься у них. Вміст електронного пристрою, схожого на чорнильну ручку, з прихованими відеокамерою та мікрофоном, теж оглянути не вдалось. Вказано, що пристрій не заряджався та не визначався на робочій станції спеціаліста.

Слідство вважає обґрунтованою можливість використання цієї ручки в якості спеціального  технічного засобу негласного зняття інформації, зберігання та подальшої передачі співробітникам генерального штабу збройних сил РФ в межах спільних дій з підривної роботи проти України.

Серед документів, які знайдено під час обшуку в приймальні нардепа Деркача, знайдено такі, що стосуються діяльності компанії Burisma, містять службове листування посольства США із правоохоронними органами, відомості про працівників посольства США в Україні та співробітників ФБР при посольстві.

На все вказане накладено арешт, який залишено в силі рішеннями АП ВАКС.

Нагадаємо, в липні СБУ арештувало керівника охорони нардепа Деркача, який допомагав окупантам планувати штурм Києва 

На думку контррозвідників, народний депутат Андрій Деркач входив до агентурної мережі агентів ГУР Генштабу РФ. Нардеп, зокрема, курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

За показами арештованого помічника Деркача, останній був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER