В Шотландії українських біженців збираються розмістити на круїзному лайнері

Лайнер MS Ambition приєднається до MS Victoria, яка з липня пришвартована в Единбурзі в якості тимчасового житла для українських сімей, що прибувають до Шотландії, повідомляє  ВВС.

Зазначається, що лайнер MS Ambition здатний прийняти 1750 чоловік у 714 кабінах. Він перебуватиме на якорі шість місяців, тому мешканці зможуть прибувати та виїжджати, коли захочуть.

Люди на борту матимуть доступ до ресторанів, дитячих ігрових майданчиків, магазинів, прибирання та місць загального користування. Його мешканці зможуть прибувати і йти, коли захочуть. Вони також матимуть доступ до послуг охорони здоров’я та соціальної підтримки в місті.

"Ми не хочемо, щоб люди проводили в тимчасових поселеннях на кшталт круїзних лайнерів більше часу, ніж це необхідно", – зазначив Ніл Грей, міністр Шотландії.

За його словами, уряд Шотландії прагне розмістити якомога більше людей у волонтерів або надати їм довготриваліше помешкання.

Вже понад 15 000 осіб прибули з України до Шотландії після вторгнення Росії в Україну в лютому.  Загалом станом на кінець серпня 2022 року кількість біженців з України, які прибули до інших європейських країн після початку повномасштабної війни, перевищила 7 мільйонів осіб. 

В РФ заявляють про про 3,2 млн біженців з України, але лише 55 тис з них попросили тимчасового захисту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER