Велика Британія передасть Україні шість підводних дронів-мисливців за мінами

Невдовзі Україна отримає від Великої Британії шість підводних дронів-мисливців за мінами. Крім того Королівство забезпечить відповідне навчання, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію.

Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ:

"Протягом найближчих місяців Королівський флот і наші американські партнери навчать користуватися автономними мінно-пошуковими апаратами десятки українських військовослужбовців. Сполучене Королівство надає Україні підводні безпілотні дрони та навчає українських військовослужбовців у Британії використовувати їх для очищення берегової лінії від мін".

Для виявлення російських мін у водах біля узбережжя України в країну відправлять шість автономних мінно-пошукових апаратів. Три з них будуть надані зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три будуть придбані у промисловості.

"Легкий автономний апарат призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС ЗС України могли їх знищити", – кажуть у Генштабі.

А упродовж найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС ЗС України навчаться користуватися безпілотниками, перший курс вже розпочато.

Нагадаємо, міністр Великої Британії з питань Європи Грехем Стюарт заявив, що його країна виділила понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги Україні та наголосив, що союзникам потрібно забезпечувати стійке фінансування України, оскільки вторгнення руйнівно впливає на економіку.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER