Росіяни просувають фейки, що Україна намагалась висадити десант поблизу енергоблоку ЗАЕС

У Центрі протидії дезінформації розповіли про найпопулярніші фейки, які сьогодні, 1 вересня, поширюють російські медіа.

Зокрема кажуть, що намагаються запобігти спробам українських провокацій для зриву візиту експертної групи МАГАТЕ на ЗАЕС.

"Нібито ЗСУ поблизу енергоблоку спробували висадити десант "на 7 швидкісних моторних човнах та 2 самохідних баржах". Але "вогневим враженням авіації рф" всі ці плавзасоби потоплено, а "64 диверсанти, підготовлені британцями" знищено", – йдеться у повідомленні.

У ЦПД розповіли, що пропаганда просувала інформацію про "хитрий британський план", який передбачав загарбання ЗАЕС перед приїздом експертів "під прикриттям російського режиму тиші". А потім, прикриваючись ними як заручниками, замінувати ЗАЕС та вимагати виводу російських військових.

"Деякі припускали загибель місії МАГАТЕ "від рук нациків, щоб потім звинуватити рф". Звинувачення України у ядерному терорі та радіаційному шантажі Європи з боку рф є тиском для початку переговорів із встановлення перемир’я на умовах рф і призупинення наступальних дій ЗСУ та постачання зброї", – кажуть у Центрі протидії дезінформації.

 

Нагадаємо, місія МАГАТЕ вже прибула на Запорізьку АЕС. Хоча змушена була зупинятись на блокпосту у Новоолександрівці через сильні обстріли Енергодара з боку росіян.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER