Росіяни обстрілюють Енергодар, але МАГАТЕ вже вирушила із Запоріжжя

Через сильні обстріли Енергодара, які тривають від 5:00, місія МАГАТЕ не могла вирушити до Запорізької АЕС. Однак ООН все ж вирішила продовжити процес.

Про це розповіли в Енергоатомі.

"Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі повідомив, що, знаючи про «посилення військової активності у цьому районі», планує продовжити місію на об’єкт і зустрітися з його персоналом", – йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Тож предова група ООН мала сумніви, чи продовжувати рух з міркувань безпеки.

"Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС. Вимагаємо від РФ припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об'єкту", – сказав Олександр Старух.

Мер Енергодара Дмитро Орлов написав у Telegram, що місто обстрілюють від світанку: 

"Самі ж вбивці цивільного населення, які обстрілюють зранку Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, задіяли авіацію ( над містом кружляють гелікоптери) вже повідомили про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів".

Є інформація про влучання в житлові будинки, а також у приватні присадибні будинки в кооперативах в передмісті, магазин, дитячі садочки.

Нагадаємо, у Міжнародному агентстві з атомної енергетики розповіли про терміни місії на Запорізькій АЕС. Представники планують пробути тут кілька днів, проте не виключають свою присутність на станції у постійному режимі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER