Ворог намагається встановити контроль над південними та східними областями України – Генштаб

Станом на ранок 1 вересня росіяни намагаються встановити повний контроль над територією Донецької області, а також утриманні захоплених районів Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Про це розповіли у Генштабі ЗСУ у ранковому зведенні. 

"На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли позицій захисників України із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір’я", – йдеться у повідомленні. 

На Південнобузькому напрямку росіяни основні зусилля противник зосереджують на утриманні займаних позицій, тож поповнюють втрати у силі та техніці.

"Здійснював обстріли із застосуванням танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстріляв об’єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Князівка. З метою ведення повітряної розвідки активно застосовував БпЛА на зазначеному напрямку", – кажуть у Генштабі. 

І додають, що корабельне угруповання противника продовжує вести розвідку та блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії. Тут ворог зосереджує основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Краматорському напрямку здійснював обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Сіверськ. 

Тривають обстріли цивільної та військовї інфраструктури і на Бахмутському напрямку. Окупанти намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

На Авдіївському напрямку обстрілювали із застосуванням ствольної, реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк. Нанесли авіаційні удари по районах населених пунктів Времівка, Нескучне, Олександропіль.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстрілювали українську армію, застосовуючи танки, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районі населеного пункту Золота Нива. Вели наступальний бій у районі населеного пункту Водяне, проте безуспішно.

Нагадаємо, на півдні України ЗСУ продовжують нищити логістичні шляхи противника, пункти управління підрозділами, місця скупчення сил і засобів ворога.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER