Дослідники з’ясували, що удар по Миколаївській ОДА в березні здійснив російський фрегат «Адмірал Ессен»

Воєнний злочин Росії з запуском ракети «Калібр» по Миколаївській ОДА був виконаний екіпажем фрегата ЧФ РФ «Адмірал Ессен».

До цього висновку прийшли дослідники з організації Truth Hounds.

Завдяки камерам і зібраним даним фахівці прорахували траєкторію російської ракети за 29 березня і з великою ймовірністю почали стверджувати, що «Калібр» злетів з борту фрегата «Адмірал Ессен».

"Ми підозрюємо та маємо низку підстав вважати, що удар здійснили з фрегата ВМФ РФ «Адмірал Ессен». Також ми ідентифікували частину екіпажу та капітана цього корабля, без чийого наказу би цей удар не відбувся. Відповідно, він є підозрюваним у скоєнні цього воєнного злочину", — розповів керівник проєкту Роман Коваль.

У матеріалі повідомляється, що командиром означеного фрегата був капітан другого рангу Олександр Смірнов, а капітан-лейтенант Анатолій Перетятько керував ракетно-артилерійською бойовою частиною корабля.

Нагадаємо, командира російського корабля "Адмірал Макаров", який віддавав накази запускати крилаті ракети по Одесі та Миколаєву, судитимуть

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER