Країни Балтії закликають ЄС посилити санкції проти Росії

Країни Балтії внесли пропозиції до Європейської комісії щодо восьмого пакету санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це розповів міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв'ю виданню Die Welt.

"Ми вже представили комісії конкретні пропозиції з цього приводу. Йдеться про енергетику, торгівлю, додаткові обмеження в системі Swift і про внесення ще більшої кількості людей і установ до списку санкцій. Попередні санкції діють, але їх недостатньо", — заявив Рейнсалу.

Він також закликав Євросоюз ввести візові обмеження для росіян.

"Ми проти геноциду. Але саме це росіяни зараз здійснюють в Україні. Той факт, що для громадян держави-агресора немає обмежень на в'їзд, що вони можуть продовжувати їздити до нас у відпустку, займатися шопінгом або обходити санкції — морально неприйнятний", – заявив Рейнсалу.

Міністр пояснив, що, окрім моральних питань є питання безпеки, до прикладу Естонія та інші країни можуть стати об'єктами для шпигунства з боку росіян.

"У Європі йде війна, і ми часто не знаємо, хто до нас приїжджає. Ми можемо не бути учасниками війни, але Росія бачить в нас супротивників. Ми можемо стати об'єктом шпигунства і саботажу. Ми повинні запобігти цьому", — підкреслив міністр.

Окремо міністр додав, що необхідно надати Україні більшу кількість зброї.

"Ми повинні постачати ще більше зброї Україні. Естонія надає Україні найбільшу допомогу зброєю на душу населення. Ми, звичайно, будемо раді, якщо інші країни підуть за цим".

Нагадаємо, мер Одеси "не бачить сенсу" в знесенні пам'ятника Катерині та виступає за "компроміси" з Росією.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER