Удари ЗСУ остаточно вивели з ладу Дар’ївський міст на Херсонщині

Воїни Збройних сил України посилили вогневий контроль над Дар’ївським мостом у Херсонській області та зупинили його експлуатацію.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Оперативного командування «Південь».

За словами полковника Владислава Назарова, внаслідок успішної роботи ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ окупанти втратили можливість використовувати Дар’ївський міст для перевезення техніки.

«Ракетно-артилерійськими підрозділами продовжено виконання вогневих завдань, в тому числі по забезпеченню контролю над Дар’ївським мостом. Його експлуатація наразі зупинена», – зазначив Назаров.

Крім того, пара українських вертольотів Мі-8 завдала результативного удару по району зосередження живої сили, озброєння та техніки противника поблизу Високопілля.

«Підтверджені втрати ворога за ніч складають 27 рашистів та 120-ти мм мобільний міномет. Решта втрат дорозвідується», – додав спікер Оперативного командування «Південь».

Дніпро в Херсонській області має три переправи: Антонівський міст поруч із Херсоном, розташований неподалік Антонівський залізничний міст та Каховський міст. Ключовим для регіону вважається саме Антонівський міст – найбільший та найближчий до столиці області.

ЗСУ систематично завдають ударів по цих мостах, аби втримувати вогневий контроль над транспортними артеріями окупованої Херсонщини та не давати окупантам перекидувати військову техніку.

Блокування обох Антонівських мостів – автомобільного та залізничного – ставить під загрозу херсонський гарнізон російської армії. Крім розтягування логістики на об’їзд, це створює нові виклики для забезпечення росіян. Адже об’їзна дорога також проходить річкою – цього разу Інгулець – через яку є лише один міст у селі Дар’ївка. Саме по ньому знову відпрацювали ЗСУ.

Нагадаємо, на Херсонщині українські воїни вчергове знищили склад боєприпасів противника.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER