Вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі. Радіаційний фон у нормі

25 серпня на Запорізькій АЕС сталось відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ "Дніпровська".

Про це повідомили в Державній інспекції ядерного регулювання України.

"За інформацією експлуатуючої організації ДП НАЕК "Енергоатом" 25.08.2022 о 12:12, в результаті бойових дій в районі розміщення Запорізької АЕС відбулось відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ "Дніпровська", – йдеться в повідомленні.

Відключення повітряної лінії сталось через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, повідомили в Енергоатомі.

"Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції", – йдеться в повідомленні.

Наразі власні потреби АЕС в електроживленні забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

У "Енергоатомі" наголошують, що зауважень до роботи автоматики та систем безпеки немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі.

Як повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, станом на 14:30 радіаційний фон в місті становить 10,4 мікрорентгена на годину, що відповідає природному фону.

Нагадаємо, після чергового обстрілу росіянами ЗАЕС в Мелітополі, Енергодарі та Херсоні зникло світло та водопостачання.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER