СБУ затримала мешканця Миколаївщини, який збирав дані про розміщення “HIMARS” для ЗС РФ

СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримало агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними контррозвідки СБУ, основним завданням зрадника було встановлення і передача окупантам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

— Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки та проведення диверсій і ракетних ударів. Контррозвідники встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки РФ після початку повномасштабного вторгнення, — йдеться у повідомленні.

У поле зору російських спецслужб він потрапив як активний прихильник прокремлівських поглядів щодо збройної агресії проти України. Зловмисник розповсюджував свої деструктивні дописи у соцмережах.

— Пропозицію щодо негласної співпраці з агресором отримав на власний телефон через один із месенджерів. Після вербування приступив до виконання ворожих завдань із розвідувально-підривної діяльності. Відомості про об’єкти переправляв своєму куратору з РФ закритими каналами електронного зв’язку у вигляді детальних схем, які після передачі знищував, — зазначили в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Раніше Центр повідомляв про те, що СБУ викрила агентурну групу російського ГРУ, яка коригувала ракетні удари по Запоріжжю.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER