ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної безпеки — “Енергоатом”

Станом на ранок 21 серпня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Про це повідомляє Енергоатом.

"20 серпня внаслідок обстрілів пошкоджень зазнала одна з перехідних галерей, якою персонал іде зі спецкорпусів до енергоблоків (естакада), в будівлі вибиті вікна", — йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" зазначили, що український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

"ЗАЕС досі окупована і контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається", — йдеться у повідомленні.

Наразі Запорізька АЕС продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб вітчизняної енергосистеми.

Раніше Центр повідомляв, що Путін погодився відправити місію експертів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС після телефонної розмови з Макроном. Натомість окупанти продовжують створювати критичні умови на станції, регулярно обстрілюючи її. 

Водночас, НАЕК "Енергоатом" наголошує, що зупинка роботи Запорізької атомної станції окупантами наблизить сценарій радіаційної катастрофи. У Британії та США попередили, що вважатимуть удар РФ по ЗАЕС як напад на держави НАТО

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER