Путін погодився відправити місію експертів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС після телефонної розмови з Макроном

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном дав свою згоду на розгортання місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє пресслужба президента Франції.

"Президент республіки ще раз підкреслив свою стурбованість ризиками, які ситуація на Запорізькій АЕС створює для ядерної безпеки і захищеності, і підтримав якнайшвидше направлення туди місії експертів МАГАТЕ на умовах, узгоджених Україною і США та ООН. Президент Російської Федерації повідомив президенту республіки про свою згоду на розгортання цієї місії та обговорення подальших умов", — йдеться у повідомленні.

Президенти двох країн знову обговорять місію найближчими днями після обміну технічними групами. Конкретний час у повідомленні не назвали.

16 серпня президент Франції Еммануель Макрон висловив свою підтримку пропозиції МАГАТЕ направити місію агентства на окуповану Росією ЗАЕС, для вивчення ситуації. Про це стало відомо після телефонної розмови Макрона та Зеленського.

Нагадаємо, в "Енергоатомі" заявляли, що російські окупанти найближчим часом планують зупинити робочі енергоблоки ЗАЕС та відключити їх від ліній зв‘язку видачі потужності в українську енергосистему.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER