Концерт під дулами автоматів: в Херсоні виступлять російські артисти, які вийшли в тираж, і артисти-невдахи  

Окупанти проведуть в Херсоні так зване «святкування дня державного прапора росії» з концертом, у якому візьмуть участь артисти двох категорій: ті, чиї кращі часи давно позаду, й ті, чия доля – вічно бути «на розігріві».

В окупованому місті виступлять Олександр Буйнов, Дмитро Харатьян, Віктор Рибін, Дмитро Дюжев, а також ще з десяток менш відомих російських виконавців, серед яких якусь впізнаваність в Україні зараз має хіба що Родіон Газманов, син артиста-путінофіла Олега Газманова. Відомо, що 40-річний Газманов-молодший – підприємець-невдаха, який, прогорівши в бізнесі, вирішив повторити свій дитячий успіх, коли він разом з тоді дуже популярним батьком співав про собачку Люсі. Але естрадна кар’єра артиста поки є трохи успішнішою, ніж бізнесова, лише завдяки батьку.

Інші учасники концерту – вічний «розігрів», артисти, доля яких їздити «причепом» з більш-менш популярними колегами й виходити на сцену як «гарнір» до них. Усі хедлайнери, заявлені в херсонському концерті, раніше виступали в окупованому росією Криму й на території так званої «Л/ДНР». А Дмитро Харатьян і Дмитро Дюжев, крім того, брали участь в пропагандистському концертному турі «Za россию», організованому з подачі Кремля на підтримку так званої «спецоперації», а по суті – російсько-української війни.   

Зараз на площі біля кіноконцертної зали «Ювілейний» вже йде підготовка до концерту, який запланований на 21 серпня й має початися в 12.00. Люди, які беруть участь в підготовці заходу кажуть, що окупанти вдаватимуться до особливих безпекових заходів. Усі бажаючі потрапити на концерт будуть ретельно обшукуватися й пропускатися через рамку-металодетектор. А на площі біля «Ювілейного» й у разташованому поруч парку «Херсонська фортеця» розмістять кілька десятків росгвардейців. Тобто, концерт пройде «під конвоєм», під дулами автоматів.

Наші співрозмовники кажуть, що співробітники фсб навіть хочуть встановити на площі глушилки мобільного зв’язку, але це йде врозріз з намірами організаторів концерту, які хочуть, що глядачі якомога більше відео й фото з цього пропагандистського заходу постили в соцмережі. До того ж технічні служби кажуть, що глушилки заважатимуть роботі сценічної апаратури.

Щодо ставлення херсонців до концерту. Чимало містян пишуть, що не підуть дивитися на окупантський «співучий непотреб» й вважають святкування в загарбаному Херсоні «дня державного прапора росії» черговим пропагандистським шоу, мета якого – показати «російський Херсон». Але в реальності ситуація – кардинально інша. Місцеві мешканці зазначають, що вони дуже чекають на визволення від рашистів усієї Херсонщини й, звісно, обласного центру.      

Нагадаємо, окупанти зробили режимною зоною територію навколо Херсонського залізничного вокзалу.   

 

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER