В Мінекономіки повідомляють про тенденцію зниження цін на пальне

В Україні стабілізується ситуація на ринку пального, а також спостерігається тенденція до зниження цін на пальне.

Про це повідомляє "Суспільне".

Перший заступник міністра економіки України Денис Кудін зазначив, що ціна на пальне не зростає завдяки тому, що в Україну завезли його у достатній кількості, і пропозиція перевищує попит. Внаслідок цього ціна знижується, оскільки всі імпортери хочуть продати свій ресурс. Також є ще одна причина стабілізації ситуації на ринку — на світових ринках суттєво дешевшає нафта, яка напряму впливає на ціну собівартості пального. Відповідно, закупівля стає дешевшою.

"Чим вища світова ціна нафти, тим вище ціна і на заправках. Це базовий принцип функціонування ринку, оскільки нафта є основною сировиною для переробки у світлі нафтопродуки. Проте всі країни світу в цьому році зіткнулися з безпрецедентною інфляцією. Велика частина інфляції пов’язана зі зростанням цін на газ і на нафтопродукти", — сказав Кудін.

Урядовець поясним, що уряди країн світу зацікавлені у зниженні ціни на нафту, тому лідери ведуть перемовини для збільшення видобутку нафти. Крім того Кудін зазначив, що якщо ціни на нафту зростатимуть, імпортери зможуть оптимізувати свої логістичні шляхи.

Він наголосив, що країн, у яких би не було оподаткування пального, практично у світі немає. Тому Україна поступово повертатиме податки, таким чином, щоб споживач не відчув цього навантаження.

"Сьогодні Уряд побачив можливість саме у поверненні акцизу. Питання повернення ставки ПДВ на світлі нафтопродукти сьогодні на порядку денному немає. Далі ми будемо дивитися, як буде розвиватися ситуація на світових ринках, всередині країни, і тоді будемо робити свої пропозиції", — зазначив Кудін.

Він також розповів, що уряд має план дій на випадок чергової паливної кризи, зокрема підготував концепцію оновлення державного матеріального резерву, підготовлені галузеві документи у сфері нафтопродуктів.

Перший заступник міністра економіки розповів, що паливо в Україну транспортують сотнями окремих бензовозів, залізничним, а також річковим транспортом.

Нагадаємо, Ердоган пропонує Зеленському організувати зустріч з Путіним.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER