США схвалюють застосування їхньої зброї Україною по території окупованого росіянами Криму

Напад на Крим – чесна гра для України, й Америка підтримує удари по російських військах там, пише "Politico".

Про це повідомляє "Politico" з посиланням на коментар високопоставленого представника адміністрації Джозефа Байдена.

Високопоставлений представник адміністрації президента США повідомив NatSec Daily (проєкт "Politico" з питань національної безпеки), що Сполучені Штати підтримають удари по Криму, якщо Київ визнає їх необхідними.

"Звісно, ми не вибираємо цілі, і все, що ми надали, призначене для самооборони. Будь-яка мета, яку вони вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням є самообороною".

Чиновник підтвердив, що адміністрація Байдена вважає Кримський півострів суверенною українською територією: "Крим – це Україна".

Український урядовець повідомив, що повідомлення про підтримку Білого дому дійшло до Києва.

Курт Волкер, колишній посол США в НАТО і спеціальний представник по Україні при адміністрації Дональда Трампа, сказав NatSec Daily: "Російським силам нема чого робити там (на півострові – ред.), і напад на російські сили в Криму нічим не відрізняється від нападу на них під Києвом, Херсоном чи на Сході України".

"Politico" зазначає, що жоден український чиновник поки що публічно не визнав причетність України до інцидентів на військових об'єктах в окупованому Криму.

Проте згідно з отриманим CNN урядовим документом України, Київ стояв за трьома вибухами минулого тижня на анексованому росією півострові, включаючи великий вибух на авіабазі "Саки", внаслідок якого було знищено кілька військових літаків рф.

Нагадаємо, ФСБ намагалась встановити "жучки" в Верховній Раді.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER