Росіяни б’ють по гуртожитках Харкова: понад 8 загиблих і 38 постраждалих цивільних

Ввечері 17 серпня росіяни вдарили крилатою ракетою "Калібр" по гуртожитку в Салтівському районі Харкова. За попередньою інформацією 7 людей загинули. Внаслідок ранкового обстрілу міста загинула ще одна особа.

Директор облдепартаменту цивільного захисту Іван Сокол розповів "Суспільному", що у будівлі проживали понад 30 людей, в тому числі пенсіонери та діти.

На місці прильоту виникла сильна пожежа у житловій будівлі. За інформацією ДСНС, загинуло 7 та постраждало 13 осіб (з них підрозділами ДСНС врятовано 4 особи).

Зранку 18 серпня в ДСНС повідомили, що кількість постраждалих внаслідок цього теракту зросла до 20 осіб.

Тоді ж відбувся ранковий обстріл Слобідського району Харкова – росіяни знову влучили у гуртожиток. Кількість поранених цивільних складає до 18-ти осіб, одна людина загинула. 

"Російські окупанти зранку влучили у приміщення гуртожитку, що в Слобідському районі Харкова. Станом на зараз 18 поранених, із них 2 дитини. 1 людина загинула. Тероризм росіян не має меж!", – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Раніше американський Інститут дослідження війни повідомляв, що росіяни, імовірно, створюють умови для проведення наступу на захід у напрямку Харківської області чи у бік Харкова.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року. Освіта: Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER