Херсонський журналіст розповів про спроби російських окупантів створити в області підконтрольні їм “ЗМІ”

Російські окупанти вже випускають власні обласні газети, а також намагаються відновити захоплені редакції районних видань у тимчасово окупованому Херсоні.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив журналіст з Каховки на Херсонщині Олег Батурин.

«Вони намагаються відновити роботу двох телеканалів. Працює один колабораційний канал «ВТВ плюс». Також вони вже запустили на обладнанні колишньої телекомпанії «Скіфія» (а згодом — це «Суспільне. Херсон») нове телевізійне медіа — «Таврія». 

Для того, щоб їм наповнювати всі сюжети, окупантам потрібні люди. І, судячи з оголошень, які вони постійно дають ув своїх пропагандистських Telegram-каналах та на інших ресурсах, їм потрібні всі: починаючи з прямих фахівців і закінчуючи прибиральниками», — каже він.

За словами Олега Батурина, готових фахівців в окупантів бракує, тому вони створили власну «медіашколу».

«Вони намагаються залучати й російських пропагандистів, які приїжджають і бадьоро рапортують про їхні успіхи на медійному фронті. З того, що я бачив на відео, до слухачів «медіашколи» залучають досить молодих людей: першокласників, студентів перших курсів. 

Так ті намагаються якимось чином урізноманітнити своє дозвілля на тимчасово окупованій території. Сказати відверто, з дозвіллям там все дуже кепсько. Тому будь-які атракції можуть сприйматися цими учасниками суто як розвага. Окупанти ж використовують цих людей на свою користь», — розповідає він.

Якими б не були зусилля окупантів із залучення цих молодих людей чи пропагандистів — медійний продукт, який вони виготовляють, виходить вкрай відсталим і другорядним, впевнений Олег Батурин.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної адміністрації висувають вимоги співробітникам швидкої допомоги щодо написання заяв про згоду працювати під егідою «нової влади».


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER